S-a încetățenit deja „moda” să ne facem angajamente, planuri și promisiuni pentru anul nou, să schimbam comportamente și atitudini. În general ne dorim să fim mai buni, mai sportivi, mai „focusați”, mai iubitori, mai prietenoși, mai viteji, mai activi, mai puțin delăsători, să savurăm viața din plin, să facem mai mult din ceea ce ne dorim și ne face fericiți, să ne lăsăm de fumat, să stăm mai puțin la televizor, să învățăm mai mult, să stăm mai puțin cu ochii în laptop și pe telefon, să ieșim mai mult la aer, să călătorim mai mult, să economisim mai mulți bani, să schimbam jobul, să comunicăm mai mult și mai bine cu oamenii dragi, să fim mai perseverenți, să avem mai multe reușite la servici, să fim un exemplu pentru alții, să trăim mai sănătos, să ajutăm semenii noștri, să…, să…, să… .

Oare ce înseamnă toate aceste dorințe? De ce avem nevoie de un început de an pentru a avea aceste revelații? De ce ne este așa de greu sa ne ținem de ele?

via Pixabay

Eu m-am gândit să încercăm, din nou, un exercițiu de gândire. Acest exercițiu prevede să ne punem mental în situația în care nu avem nevoie de nimic, adică în situația în care totul, așa cum este acum, este perfect. Cum ar fi? Care este prima reacție la acest gând?

Este cumva: “Nu se poate! N-are cum să fie perfect. Ar fi perfect dacă aș avea…, dacă aș fi…, dacă mi-ar… dacă mi-aș…, etc. Nu există așa ceva, perfecțiune.” Cum sună?

De ce ne dorim tot timpul să fie altfel decât este?

De ce alergăm după perfecțiune?

Mulți spun că ne dorim mai mult și că este bine așa. Este bine să ne dorim ceea ce nu avem sau ceea ce nu suntem pentru ca așa vom munci să ajungem acolo, să avem, să fim. Doar așa omenirea, dacă ar fi să extrapolăm, a reușit să ajungă unde este, din punct de vedere tehnologic, economic sau științific. Corect? Cu sigurantă asa este. Dar depinde foarte mult din ce pozitie plecăm spre acest scop, de a ne imbunătăți. Din pozitia de nevoie si lipsă sau din pozitia de liniste, siguranță și pace.

Acest exercițiu de gândire pe care vi-l propun are intenția de a vă oferi o perspectivă diferită pentru situația actuală. Cum perfecțiunea este imposibil de realizat, imperfecțiunea prezentului nostru este doar dictată de perspectiva noastră. În perspectiva altora, viața noastră poate părea perfectă sau din perspectiva noastră viața altora poate fi perfectă. Am putea lua ca exemplu actorii de la Hollywood, oamenii din business, bogați sau sportivi de top care par să fi reușit ceea ce mulți dintre noi ar dori să realizeze în viață. Pentru alții poate fi o familie „perfectă” cel mai mare vis pe care și-l pot închipui vreodată. Dacă am întreba mulți oameni, fiecare ar avea părerea sa. Totuși, probabil, toți și-ar dori ceva, toți ar vrea ceva ce nu au încă. În punctul acesta ne asemănăm cu toții.

Nu pot să nu mă întreb din ce cauză ne dorim altceva decât ceea ce avem deja. În general, în momentul în care îți dorești ceva, acea dorință vine dintr-un neajuns, dintr-o lipsă sau dintr-o frică. Acesta este efectul. Care e cauza?

Pentru a putea descoperi ce se află la baza oricărei probleme, dorințe sau acțiuni, există o metodă care se numește 5W sau 5 Why Method, metoda celor 5 De ce. Această metodă spune că pentru a descoperi ce se află la rădăcina unei probleme de genul cauză-și-efect, trebuie să întrebi de 5 ori „de ce”. De exemplu:

Un vehicul nu pornește – Acesta este un efect. De ce? (1)

Bateria este moartă. – Acesta este un efect. De ce? (2)

Alternatorul nu funcționează. – Acesta este un efect. De ce? (3)

Cureaua este ruptă. – Acesta este un efect. De ce? (4)

Îi trecuse durata normală de viață și nu a fost înlocuită. – Acesta este un efect. De ce? (5)

Vehiculul nu a fost întreținut conform cu standardele de întreținere specificate în manual. – Aceasta este cauza.

Această simplă metodă poate fi folosită, cu puțin exercițiu, în orice situație în care se vrea explorarea unei probleme sau unui rezultat/efect nedorit. Dar nu doar în astfel de cazuri. Metoda este folosită de către coachi pentru a ajuta clientul să-și găsească răspunsuri în multe situații. Atunci când un coach își susține clientul în procesul de identificare a valorilor vorbim de o astfel de situație.

Revenind la propunerea mea inițială, de a accepta situația actuală ca fiind „perfectă”, vă propun ca pentru acest sfârșit de an să vă descoperiți valorile. Vă propun să vă descoperiți, să scrieți și să detaliați cele mai importante 5 valori ale voastre, aliniate de la cea mai importantă pe locul 1 la cea de pe locul 5. Vă sugerez să găsiți online o listă cu valori, să alegeți valorile care vă sunt importante fără să țineți cont de numărul acestora și să le notați. Din aceste valori începeți să alegeți cele 5 valori care vă definesc cel mai bine.

Pentru a avea o înțelegere clară și comună a ceea ce sunt valorile, am căutat câteva definiții și descrieri. În dex online apare, printre altele, următoarea definiție: „Însușire a unor lucruri, fapte, idei, fenomene de a corespunde necesităților sociale și idealurilor generate de acestea; suma calităților care dau preț unui obiect, unei ființe, unui fenomen”. Dicționarul Oxford spune că valorile unui om sunt definitorii pentru principiile și standardele de comportament al acestuia, respectiv judecata acestuia despre ce este important în viața sa. Dicționarul de Business (SUA) spune că valorile sunt indicatorul de comportament și atitudine ale oricărei persoane și îi servește ca bază și ghid decizional în orice situație.

Valorile sunt baza comportamentului și al atitudinii noastre. Ele definesc principiile noastre de gândire și baza luării deciziilor. De ce să nu începem cu descoperirea valorilor dacă oricum deciziile le vom lua pe baza acestora? Decizia dacă voi face mai mult sport, dacă îmi voi depăși limitele în munca pe care o prestez sau dacă mă voi dezvolta și învață ceva nou în anul care vine le vom lua ținând cont de ceea ce este important pentru noi în acest moment, în ianuarie sau în vara 2017. Dacă nu este o valoare să fim sănătosi, nu vom slabi, nu vom lua decizii care să ne ajute la slăbit, precum să alocam timp sportului, mișcării sau nutriției. În acest caz putem să ne angajăm, planificăm și să promitem să slăbim cât vrem pentru 2017, cu siguranță nu se va întâmpla.

Valorile sunt punctele de stabilitate în mentalul și caracterul uman. Ele sunt determinate și influențate de cultura regională sau națională, educația noastră, de părinți, de societate și scoală, de prieteni, de idoli și mentori, de televiziune și filme, de experiențe proprii și/sau de cărți. Dar, ca orice în viață, și valorile se pot schimba. Va trebui să le evaluăm din nou în momentul în care simțim că ne-am schimbat. Pentru un om care nu a avut probleme de sănătate valoarea sănătate nu este cap de listă. Însă, în momentul în care va avea probleme de sănătate valoarea sănătate va ajunge instant în topul listei, iar deciziile pe care le va lua vor fi puternic influențate de aceasta. Un tânăr abia venit de pe băncile facultății va lucra și 12-14 ore pe zi dacă vrea să performeze și  să avanseze în cariera sa și nu va ține cont de timp sau energia investită. 10-15 ani mai târziu, cu familie, va avea familia și timpul alocat familiei în topul valorilor. Probabilitatea să fie mult mai puțin dispus să petreacă 12-14 ore pe zi la birou este foarte mare, pentru că ar prezenta un posibil risc sau impact negativ asupra familiei și a vieții lui de familie. Valorile se schimbă dependent de contextul nostru și este natural și normal să se întâmple așa. Important este să fim conștienți de acest aspect pentru a ne ajuta să înțelegem obiectivele noastre și deciziile pe care le luăm.

Vă provoc să nu vă luați doar angajamente pentru 2017 și vă invit să vă descoperiți valorile și impactul acestora asupra deciziilor și acțiunilor voastre.

Material apărut inițial în The Learning Journal, ediția lunară a newsletterului The Learning Network.

Îți plac articolele noastre? Înscrie-te pentru a primi newsletterul Learning Society.

Intră și tu în comunitatea Learning Society

Managementul Schimbării